• Телефон за доставка: 0878 01 33 44 ; 02 981 2727
  • Поръчки се изпълняват от: 11:00ч. до 22:30ч.

Блог

Окт
20

12 бързи и лесни рецепти от Италия, които са "Molto Delizioso" (Първа част)

 

Знаете, когато става въпрос за италианска кухня, ние сме във вихъра си. От витаминозните салати до вкусните, засищащи гозби. Е, да салатите са прекрасни, но понякога един настървен глад може да бъде задоволен само с голяма купа паста.

Италианската кухня е нашето щастливо място. Но тъй като знаем, че вие нямате часове, които да отделите за да „завъртите“ кухнята, разгледайте тези ужасно вкусно, лесни и бързи рецепти (макар да не изглежда така) и се залавяйте да готвите с кеф.

 

Парти в Сицилия

Направете вашето следващо парти със семейство, приятели или любим човек, като ги накарате да се почувстват, като на пикник в Сицилия.

 

 

И няма нужда да викате готвач да пристига с бясна скорост при вас. Необходими са само няколко закупени от магазина продукти, за да се изгради този зашеметяващ, италиански Bruschetta Bar. Ето ги и тях:

 

  • Зехтин
  • Нарязан на кръгчета лук
  • Балсамов оцет – Балсамико
  • Сол и черен пипер, като обичайните, незаменими подправки
  • 1 хрупкав хляб, нарязан на филийки
  • Различни видове сирена, по ваше предпочитание
  • Салам, отново какъвто харесвате вие, за предпочитане от италианската „серия“ ;)
  • Добре подбрано прошуто
  • Сушени домати
  • Песто
  • Маслини
  • Кисели краставички – корнишони, маринован артишок, печени чушки и маслини, за сервиране

 

Кръгчетата лук загрейте в тиган докато се карамелизират, като преди това сте добавили първо зехтин, а след това и балсамовия оцет. Филийките хляб пригответе на скара, докато придобият златист, хрупкав вид ;)

Подредете ги заедно с всички останали продукти върху дървена дъска и се пренесете някъде в лозята на Сицилия :)

 

15 минутна Лимонена паста

Съствките за тази паста със сигурност ги имате по ръка, така че да се залавяме за работа. Става за 15 минути, така че какъв по-добър аламинут за през седмицата?

 

 

  • Спагети
  • Праз
  • 2 скилидки чесън, тънко нарязани
  • Сок от един лимон, като запазите настъргана лимоновата кора за сервиране
  • Босилек за приготвеня, както и за украса при сервиране
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Настърган пармезан

 

Пастата, няколко чаши вода, босилека, лимоновия сок, чесъна, солта и черния пипер се поставят в подходящ съд за варене на паста. Разбърквайте докато се приготвя, а когато водата заври и постепенно изчезне, вашият аламинут е готов.

 

Паста Alla Norma

Ако пътувате скоро до Италия, това е чудесно. Но за останалата част от вас, това сицилианско ястие от Катания е следващото бързо и вкусно ястие, което да си приготвите сами. Представяме ви паста ала Норма за любителите на патладжаните, босилека и сирене пекорино. Поздрави! :)

 

  • 4 супени лъжици зехтин, екстра върджин
  • 1 голям патладжан, нарязан на ленти
  • Сол и прясно смлян черен пипер
  • 1 лук, тънко нарязан на кръгчета
  • 3 чесънчета
  • 2 смачкани домата
  • 1 чаена лъжичка лют червен пипер
  • ¾ чаена лъжичка изсушена риган
  • 1 пакет макарони, като тип ригатони
  • ¼ чаша нарязан пресен магданоз
  • ¼ чаша нарязан пресен босилек
  • ½ чаша настъргано сирене пекорино

 

1. В голям тиган, загрейте зехтина на средна температура. Добавете патладжана и гответе от всички страни до златисто-кафяво. Извадете патладжана от тигана и го поставете в голяма чиния. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

2. Добавете лука в същата тавичка, гответе 3 до 4 минути. Добавете чесъна и сол на вкус за още 1 минута.

3. Разбъркайте доматите и ги задушете. Добавете червения пипер, ригана, сол и черен пипер. Гответе 15-20 минути.

4. Докато сосът се задушава, подгответе тенджера с осолена вода до висока температура. Добавете макароните и гответе според инструкциите на опаковката. Изцедете добре.

Добавете готовата паста и патладжаните към соса; разбъркайте добре. Добавете магданоз, босилек и пекорино и разбъркайте добре отонов. Сервирайте незабавно. :) 

 

Печени тиквички „Зити“ с моцарелла

Имаме някаква особено голяма любов към традиционните печени тиквички „Зити“, въпреки че не са включени още в нашето меню. Толкова деликатно и вкусно ястие, леко, с аромат на сирене и тиквички. Убедете се сами:

 

  • 5 тиквички, нарязани на лентички
  • 1 супена лъжица зехтин
  • ½ лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, нарязан
  • 1½ чаши сирене рикота
  • 1 чаша настъргано сирене моцарела
  • 1 супена лъжица изсушен риган
  • ¼ чаена лъжичка червен пипер на люспи, или повече на вкус
  • Сол и прясно смлян черен пипер
  • 2 чаши маринован сос (може и някъкъв вид бульон)
  • ¼ чаша настъргано сирене пармезан
  • Босилек, колкото е необходимо за украса

 

1. Загрейте фурната до 375 ° F. Можете да намажете тавичката малко с масло и със спрей против залепване.

2. Много тънко нарежете тиквички надлъжно

3. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Добавете лука и пържете докато стане полупрозрачен на вид, 4 до 5 минути. Добавете чесъна.

4. В средна купа разбъркайте лука и чесъна с рикотата и моцарела. Подправете се с риган, червения пипер на люспи, сол и черен пипер.

5. Изсипете 1 чаша сос от марината в подготвения съд.

6. Поставете парче тиквичка нарязана. Поставете около 2 супени лъжици сирене на най-късия край на тиквичката. Завъртете тиквичките в спирала, която изцяло обвива пълнежа. Поставете всяка ролка, със спирална със страната нагоре, в приготвената тава.

7. Повторете с останалите тиквички и пълнеж . (Ако имате остатъчен пълнеж, го поставете върху всяка спирала, която се нуждае от малко повече.)

8. Изсипете останалия сос от маринара равномерно върху спиралите. Поръсете равномерно с пармезан.

Прехвърлете във фурната и печете, докато сиренето придобие златисто-кафяв, 35-40 минути. Оставете на хладно за около 10 минути, гарнирайте с босилек и сервирайте.

 

Патладжан на патладжаните

Пригответе тази рецепта в онези вечери, в които имате нужда да нахраните добре цялото семейство. Сервирайте с препечени, чеснови филийки ;)

 

  • 1 чаша брашно
  • 1 чаена лъжичка сол
  • ½ чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
  • Лют червен пипер
  • 2 яйца
  • 2 чаши хлебни трохи
  • ½ чаша настърган пармезан
  • ¾ чаена лъжичка изсушен риган
  • 2 средни патладжани, нарязани на кръгчета
  • Олио
  • 2½ чаши маринован сос (купена от магазина бульон или домашно приготвена)
  • Моцарела, нарязано на тънки резенчета

 

1. Загрейте фурната до 375 ° F. Разтилайте пергаментна хартия върху тавичката за приготвяне.

2. В плитка купа, разбъркайте брашното със сол, черен пипер и лют червен пипер. Във втора плитка купа, разбийте яйцата. В трета плитка купа, разбърквайте трохите от хляб с пармезан и риган.

3. Всеки парче патладжан оваляйте в брашно, след това ги натопете в яйцето и след това в трохите за хляб, за да са покрити напълно. Прехвърлете в приготвения лист хартия за печене.

4. В голям тиган, загрейте около ½ маслото или олиото на средна температура. Когато маслото е горещо, добавете патладжана на партиди и гответе до златисто кафяво. Прехвърлете готовите резанчета обратно в хартията за печене.

5. Изсипете ½ чаша сос от марината в основата на приготвената чиния. Добавете готов патладжан. Налейте 1 чаша на марината над патладжана и след това поставете моцарела

Повторете с друг слой патладжан, маринара и сирене. Печете , докато сосът не се изпари и сиренето се разтопи, 25 до 30 минути. Оставете да изстине най-малко 5 минути преди да сервирате.

 

Супа Лазаня?!

Италианците обичат лазаня! Обичат и супа! Защо пък да не ги съчетаят в най-съвършеното ястие, което някога е изобретявано?! А вие защо да не опитате нещо вкусно и забавно за вечеря? Само не забравяйте и сиренето!

 

 

  • Юфка – разновидност, според вашите предпочитания
  • 2 супени лъжици екстра-върджин зехтин
  • 1 лук, нарязан на кубчета
  • 1 стъбло целина, нарязани на кубчета
  • 1 морков, обелен и нарязан на кубчета
  • 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • Свинско или италианска наденица, каквото имате под ръка
  • 1 супена лъжица изсушен риган
  • ½ чаена лъжичка суха мащерка
  • Смачкани домати
  • 5-6 чаши пилешки бульон
  • 2½ чаши спанак
  • ½ чаша настъргано сирене пармезан
  • Сол и прясно смлян черен пипер
  • ¼ чаша рикота сирене
  • ¼ чаша настъргано сирене моцарела
  • Босилек, необходим при сервиране

 

1. Пригответе юфката или избраната от вас паста, според инструкциите показани на опаковката.

2. В голям съд загрявайте зехтина на средна температура. Добавете лука, целината и морковите и пригответе от 6 до 7 минути. Добавете чесъна и солта за още около минута.

3. Добавете месото към тигана и използвайте лъжицата, за да го раздробите на малки парченца.

4. Разбъркайте с риган, мащерка и домати. Добавете бульона и сместа се оставя да загрее на средно слаб огън.

5. Покрийте с капак и оставете за около 25-30 минути.

6. Докато супата къкри, нарежете всяко парченце от пастата.

7. Когато супата е готова, разбъркайте с юфката, спанак и пармезан. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

8. В малка купа разбъркайте рикотата с моцарелата. За да сервирате супата, изсипете 2 супени лъжици смес от сирената в основата на всяка купа, а след това супата с колба отгоре. Сервирайте незабавно, гарнирани с босилек.

Buon appetito!! :) 

Очаквайте продължение....