• Телефон за доставка: 0878 01 33 44 ; 02 981 2727
  • Поръчки се изпълняват от: 11:00ч. до 22:30ч.

Блог

Фев
14

Изненада с нестандартни палачинки

Вчера ви препоръчахме и направо си ви предизвикахме, по-средата на работната седмица, вечерта, да направите солидно количество палачинки. Поводът, разбира се, е  и днешният ден – Свети Валентин.

Пропуснахме обаче фактът, че някои от вас не могат да консумират глутен или просто предпочитат по-здравословни варианти на обичани от всички десерти.

По тази причина, намерихме и решихме да споделим с вас две супер лесни и вкусни рецепти на здравословни палачинки – бананови палачинки с овес и ябълково, ванилови палачинки.

 

 

Бананови палачинки

Времето, нужно за приготвянето им е около 5 минути, а хранителната им стойност е голяма и ценна за нашето тяло. Не се мръщете, когато видите че няма да приготвите от мазните, млечни палачинки.

Тези определено ще ги заобичате, защото са без глутен, без млечни продукти и без рафинирана захар, и са ВКУСНИИ. 

Перфектна „мозъчна храна“ за децата ви преди или след училище, идеална засищаща закуска за спортисти, както и за всички нас, които искаме да похапваме освен вкусно, но и здравословно.

Нека да започваме. :)

 

 

СЪСТАВКИ

  • 1 чаша бадемово или кокосово мляко по избор
  • 2 големи яйца
  • 1 голям узрял банан
  • 1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка канела
  • ⅛ чаена лъжичка сол
  • 2 чаши овесени ядки, без глутен

Пресни плодове, бадемово масло, банан и / или кленов сироп (по избор) за сервиране

Слагаме всичките продукти в блендера и блендираме.

*Бадемовото и кокосовото мляко е толкова вкусно. И двата варианта можете да добавяте към сутрешното си кафе, вместо краве мляко или сметана. Както и към зърнената ви закуска или друга рецепта, където можете да замените стандартният млечен продукт с тях.

Пригответе си загряд тиган на средна температура, като единствената разлика от приготвянето на стандартните палачинки с тези е, че е необходимо да сложите кокосово масло вместо олио или краве масло на тигана преди сместта. И това е – бързо, лесно, здравословно! :)

 

Ябълкови палачинки

Нека преминем и на ябълковите палачинки с ванилия и кисело мляко. Интересно, нали?

Е, нека да пробваме!

Идеална рецепта за всички от вас, които обичат да експериментират в кухнята, да се забавляват и да похапват вкусни неща.

Това не са отново от онези вашите любими светли, мазнички палачинки, но пък са с вкус на ябълки и топъл кекс. :) Не са и съвсем от най-здравословните, не и като предходната рецепта.

 

 

За да е още по-вкусни и красиво изглеждащи, когато са готови поръсваме със семена от нар с „дъжд“ от кленов сироп.

Грабвайте ябълките, но от тези червените. Нали искаме да постигнем нестандартни, червеникави палачинки, които изненадващо ще се усладят, обещаваме ви. А и цветът ще се хареса определено на малките момиченца, които ще са още по-заредени за сутрешната върховна и засищаша закуска.

 

 

Ще са ви необходими:

  • ½ чаша овесени ядки
  • ½ чаена лъжичка бакпулвер
  • ½ чаена лъжичка канела
  • ½ чаша неподсладено ябълково пюре (предварително направете ябълките на пюре)
  • 2 големи яйчни белтъка
  • ¼ чаша кисело мляко с аромат на ванилия или подсладено с нещо подобно на нея
  • ½ чаена лъжичка чист екстракт от ванилия

 

Предварително загрейте тиган на средна температура.

Добавете съставките в блендер в посочения ред и блендирайте до получаване на хомогенна смес.

Налейте сместта върху тигана, докато достигнете желания размер на палачинките. Приготвяйте докато краищата започват да изглеждат сухи и мехурчетата започват да се появяват в горната част на палачинката.

 

 

Използвайки шпатула, обърнете и гответе още няколко минути от другата страна. Повторете с останалото тесто, като внимавате да покриете отново тигана с масло между всяка партида.

Сервирайте с любимите си топинги и се наслаждавайте!