• Телефон за доставка: 0878 01 33 44 ; 02 981 2727
  • Поръчки се изпълняват от: 11:00ч. - 22:30ч.

Блог

image16Ян
31

Селцето на пицата в Неапол през юни месец

Както всички ние знаем, пицата е национално, италианско ястие, което е известно и много обичано по всички краища на света. Всеки човек, нация или ресторант си има свои предпочитания за приготвянето й, но в основата й стои тънко, разточено със заоблена форма тесто, върху което се поставят различни продукти.

За приготвянето й обаче, си има и тънкости, които разбира се, само италианците знаят, но и обичат да разкриват пред останалите. И какво по-подходящо място да разберете всичко това от Селцето на пицата в Неапол. Да, и ние полудяхме от еуфория, когато научихме за него! :)

 

 

Всяка година, в Неапол, се организира тази инициатива Селце на пицата, където всички ентусиасти и туристи, готвачи и любители, могат да научат за тънкостите по направата на това готварско „откритие“, което е любимо на толкова хора по света.... естествено, и на нас!

Популярни фестивал е сред най-големите в Европа, амбициозен проект, който расте от година на година и се стреми да популяризира домът на пицата – Неапол.

Осмото издание на събитието ще се проведе отново на предполагаемия Lungomare Caracciolo в Неапол от 1 до 10 юни 2018 г.

 

 

В продължение на 10 дни, в представителното село от 30 000 квадратни метра, 50-известните пицарии и стотици известни личности в света на пицата, ще посрещнат феновете на едно голямо парти, натоварено със събития на живо и концерти с напълно свободен достъп, изложби, конференции и семинари, развлекателни и учебни места за възрастни и деца.

Ако сте от онези стотици милиони хора на планетата, обсебени от пицата, то тогава още от сега планирайте пътуването си през началото на юни за Неапол.

Фестивалът предлага неаполитанска история със страст към пицата.

Пицата през вековете

Разказва се, че неаполитанската пица се появила за първи път през 19 век, когато италианския пекар Рафаеле Еспозито я приготвя с типичния доматен сос, моцарела и босилек, за да съчетае цветовете на италианското знаме. Поднася я на крал Умберто I и кралица Маргарита Савойска, които били впечатлени, а от там идва и името на традиционната пица „Маргарита“.

Така, легендата си върви вече години наред, а от 2011 година насам се провежда и този „вкусен“ фестивал в Неапол всяка година, вече 8 години. Събитието включва най-популярните пицарии в града, които приготвят пици, които да бъдат пробвани от много гости. Днес Селцето на пицата посреща над 500 000 посетители годишно, за да се наслаждават на гледката към Средиземно море и да празнуват на италианската пица.

Тънкостите при приготвянето на пицата в Неапол

Вашият „ръмжащ“ стомах ще научи всичко, което трябва да знаете за пицата, но всички знаем защо сте наистина тук - да ядете!

Планините от прясно тесто и колоритни съставки ще ви примамят, талантливи занаятчии от петдесет местни пицарии, които ще ви покажат как да направите идеалната пица. Усилията им генерират повече от 100 000 пици, които да бъдат погълнати от тълпата. Ако някога е имало място за лакомници, то е точно тук на прекрасната крайбрежна част на Неапол.

Най-голямото събитие тук е "Световното първенство по пици", което привлича стотици талантливи пицари от цял ​свят, за да се състезава в поредица от категории като „свободен стил“, „на пещ“,“без глутен“ и т.н.. Съдийският отбор, съставен от главни готвачи с участието на Мишлен, определя най-добрата пица в света, като взема проби от вкусни резени в продължение на часове. С други думи, те имат вашата мечтана работа.

Освен че имате възможност да похапнете от пиците, Селото на пицата ви дава възможност да участвате в различни образователни класове, за да научите как да направите ароматна пица у дома. Независимо дали става дума за правилно приготвяне на тестото, правене на прекрасен доматен сос или учене как да се пече пицата в гореща пещ, няма по-добро място от това в Неапол през тези дни на юни.

Не забравяйте – от 1 до 10-ти юни, Неапол. Стягайте багажа още от сега!

Официялният сайт на фестивала: https://www.pizzavillage.it/