Юни
25
Какво правим сутрините в кухнята на Мамма Миа? Ами вечерите? Пица, разбира се! И да ви признаем, аромата излизащ от нея, не ни омръзва.
Хрумна ни чудесната идея, да ви пренесем в нашия свят и да ви покажем как го правим ние. За целта, надникнахме в кухнята на един от нашите ресторанти и проследихме процеса от омесването на тестото до появата на парещата и вкусна пица.



Вярваме, че тайната на приготвянето й се крие в нейното тесто. Истината е и в простите, но качествени съставки и майсторлъка на приготвяне.
Маята трябва да бъде ронлива и светла на цвят. Първо се разтваря в хладка вода, а след което се добавя брашното
Брашното трябва да бъде по-меко, фино смяно, а ако намерите такова подходящо за пица, още по-добре.
По оригинална италианска рецепта, тестото не е прекалено „набъбнало“, оставете компонентите да се усещат повече, а тестото да е тънко. Когато е готово, ударете го надолу, за да „нокаутирате“ въздуха, който се е натрупал. След което, развихрете въображението си, отдайте се на вкусовете си и сложете подходящи продукти по ваш вкус.


И ето, че е готова да влезне в печката и да излезе готова за консумация.
Още един съвет от нас: Използвайте специална тава за печене на пици. Препоръчително е в домашни условия, да използвате вентилатора на фурната, който да разпредели топлината и да постигнете приятен и равномерен загар на добре опечената пица.

Поглеждаме...ммм... трябва и още малко!

По оригинална рецепта: Италианците обичат своята моцарела. Не я настъргвайте, ако решите да я използвате, ами я нарежете на кръгчета и я оставете да се разтопи цялостно. Така, когато пицата е готова и изпечена, ще можете да усетите добре вкуса на този вид сирене.
И ето, че сме готови. Нашият готвач поръси с рукола за аромат и прекрасни чери домати за цвят. А ние се настанихме удобно и се захванахме за следващата порция пица... снимки :)

Препоръчваме ви да се насладите на прекрасния вкус на прясно изпечената пица, като към нея добавите пенливо италианско вино (може и българско, разбира се... а защо не и от двете). Насладата за сетивата ви ще е пълна.






Нашият екип ви очаква в най-близкия до вас ресторант „Мамма Миа“, а ние с радост приемаме вашите впечатления.
Бон Апети!