• Телефон за доставка: 0878 01 33 44 ; 0879 11 33 44
  • Поръчки се изпълняват от: 11:00ч. - 22:30ч.

Кафе Мамма Миа

CAFFE MAMMA MIA 

МАММА МИА е фирма, която е изградила своя авторитет и гарантирано качество в ресторантьорството за повече от две десетилетия. Репутация, напълно заслужена и гарантирана с много труд и постоянство, качествени продукти и ревностна грижа за клиента. Кафе Мамма Миа е поредната стъпка за запазване на това статукво на един от безспорните лидери на българския пазар. Продукт, създаден да задоволи и най-изтънчения и незадоволим вкус, чийто аромат и плътност е осигурен от италианския производител на кафе I.L. Caffee – който има повече от петдесет години опит, съчетан с традиционализъм, прецизност и модерни технологии.

За да се получи прекрасният наситен аромат, мек и балансиран вкус и плътната златиста пяна са използвани два сорта за производството и пускането на пазара на този продукт - Coffea Arabica и Coffea Canephora (Робуста). Растението вирее в тропическите зони на височина, която варира от 200 до 2000 метра. Плодовете се наричат череши, като черешите се събират, когато плодът узрее, придобивайки наситено червен или брилянтно жълт цвят, като по-ценните и фини зърна са във вътрешността.

THE REAL ITALIAN ESPRESSO

Сортът Арабика дава около 70% от днешния пазар за кафе на зърна и се смята за много по-качествен в чаша кафе от други видове – можете да го познаете по силния аромат (съдържа около 90 ароматни вещества), мек кисело-сладък вкус и по- ниско съдържание на кофеин. Приготвено от машина за еспресо, кафето образува пяна с цвят на орех.

Кафените зърна на сорта Робуста са по- малки, закръглени и „куполообразни”. Съдържанието на кофеин е от 1,7 до 4% - средно 2%. Този сорт кафе можете да познаете по наситения горчив вкус, слаб аромат (съдържа само 4 ароматни вещества) и по-високо съдържание на кофеин. Приготвено от кафе-машина, образува лека, жълтеникава пяна. Една отлична суровина е от съществено значение за качеството на крайния продукт, както и постоянния контрол на всеки етап на преработка. Експертите на I.L. Caffee стриктно следят произведствения процес, от закупуването на суровината до извличането на последната чаша кафе, за да се гарантира изключителното качество на Кафе Мамма Миа.